GILMORE GIRLS (2000-2007 & 2016-2017)

Avui s’ha estrenat a Netflix una nova temporada de només 4 capítols de Las chicas Gilmore, després de que aquesta s’acabés fa gairebé 10 anys. Cada capítol representa una estació de l’any, on veurem com els hi ha anat a les seves protagonistes durant aquest temps d’absència.

Tornen les Gilmore!

Les noies Gilmore va ser una sèrie de 7 temporades protagonitzada per la Lorelai i la Rory Gilmore, mare i filla, i que només es porten 16 anys de diferència. Tenen una relació entranyable i envejable, com dues grans amigues, amb diàlegs ràpids (segurament per la seva addicció al cafè) plens d’humor i de referències culturals. La seva evolució en la sèrie no es basa amb grans impactes per enganxar a l’espectador, si no que l’espectador li és fidel per l’estima que agafa als personatges principals i secundaris (grans secundaris!) que conviuen al petit poble de Stars Hollow. Per entendre una mica més la sèrie cal saber que passa de sobres el Test de Bechdel, és a dir: està protagonitzada per dones (plural), que tenen diàlegs entre elles i que aquests diàlegs (o la seva vida) no gira entorn a un home (ja sigui envers una relació amorosa, familiar o amical). Per exemple la Rory té una evolució vital molt important a la sèrie, ja que viurem de primera mà com es gradua al prestigiós institut Chilton i a la no menys prestigiosa universitat de Yale. La Lorelai muntarà el seu propi negoci e intentarà sobreviure a la tibant relació amb els seus no menys tibants pares. I no treu que cada una tindrà les seves relacions romàntiques.

Si hem de parlar de clixés, diria que són quasi exclusivament pels homes. El protagonisme se’ls hi ve donat per la relació amb les dones de la sèrie (un amic, un amor, un familiar), i quan es tracta de relacions romàntiques cada home representa un model de parella molt atractiu a ulls femenins. Amb la Lorelai ja ve una mica marcat des del principi que en Luke, l’amo de la cafeteria, serà el seu gran amor, però no treu que gaudim d’altres parelles, com el professor de literatura Max Medina.

gilmore-girls-_-max-medina-_-c

Tampoc em sé decidir, Lorelai.

Els homes que surten no són perfectes, però per molts defectes que els hi posin surten molt poc escaldats. Tan poc que s’han fet equips i tot, guanyant de carrer el #teamjess, el més problemàtic de tots els ex de la Rory.

LLIBRES

Res, res fa aquesta olor com això.

Res, res com l’olor dels llibres.

Com a lectora necessitava inserir un breu apartat sobre els llibres a la sèrie. La Rory és una lectora empedreïda, i en tota la sèrie apareix llegint ni més ni menys que 340 llibres, i de tots els gustos i colors. Però no només això, perquè la lectura va ser el nexe comú amb en Jess, que també té el seu llistat,  com el de llibres en comú que va llegir la jove parella. 

Vaaaaal, també sóc una mica #teamjess

Vaaaaal, també sóc una mica #teamjess

Per acabar, deixo alguns diàlegs que capten l’essència dels personatges:

Lorelai: ¿3 rotuladores? ¿Es un número al azar? ¿Cómo llegas al número 3?

Rory: Uno se pierde, uno se seca, queda el otro.

Lorelai: Lo tienes todo bien pensado… ¿qué vino antes, el huevo o la gallina? ¡Oh, recambios!

Rory: Son morados.

Lorelai: El morado es alegre.

Rory: No puedo usarlo. Ahora voy a una escuela seria, necesito papel serio.

Lorelai: Vale… aquí tienes papel serio, aquí tienes rotuladores sombríos, lápices aburridos y bolis maníaco-depresivos. Estas gomas toman litio. Parecen alegres pero las atrapamos intentando suicidarse en el sacapuntas.

Rory: Me voy a casa.

Lorelai: Escucha, cariño, vamos a hacer terapia con los post-its, tenemos que intentar que renuncien a sus locuras.


Rory: Te lo juro por Dios.

Paris (amiga): ¿Eres atea?

Rory: ¿Cómo dices?

Paris: Quitaría mucha validez a lo de jurar por Dios.


Lorelai: ¿Qué haces?

Luke: Inflo esta cama para Jess.

Lorelai: Eso es una balsa, está bien si te quieres ir de acampada pero no para dormir, si vas a inflarle algo mejor que sea rubia…


Lorelai: (A Rory) Acércate un momento, tienes una mancha en la frente. Lo siento, es sólo la marca del diablo, fallo mío.

Així que aquesta nit no em busqueu, que estaré gilmorejant!

4 pensaments sobre “GILMORE GIRLS (2000-2007 & 2016-2017)

 1. XeXu diu:

  No havia sentit a parlar d’aquesta sèrie, però em sembla que en la recerca d’una nova sèrie per mirar a casa que substitueixi a Black Mirror no entrarà a les travesses…

  M'agrada

  • Roselles diu:

   Val, admeto que és una sèrie per tots els públics que es cuida sobretot d’agradar al sector femení, però ja he dit que destaca e innova per moltes coses. Té molts “puntassos”, poques (o cap) poden posar-hi acudits amb referències literàries i fer acudits com aquests:
   (sobre l’escriptora i poetessa Sylvia Plath, que es va suïcidar posant el cap al forn):

   O posant de passada al Harry Potter:

   I no és només amb els llibres. Tu mateix has dit que els diàlegs molen, i en els episodis això és una constant.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s